NEW FOREST CLUB CRICKET COMPETITION RULES
Rev 1 27thJanuary 2014
STONE CUP  
1:   The Competition to be known as the Stone Cup, for annual competition.     Winners to hold the Cup for one year, never in perpetuity.

2:   This Competition is to be restricted to Clubs playing in the Hampshire League CD4 South and North or below.     Entry fees to be determined by AGM and to be paid with entry.     Closing date for entry will be 31st January.

3:   Players shall be fully paid bona fide members of the Club they represent and may play for one Club only in each season’s Competition.

4:   For this Competition players selected shall be bona fide members of the Club’s team(s) playing at the level defined in Rule 2 above.     Players who have played at a high level in the CURRENT season shall not be eligible for this Competition and, should a Club be found to have played such player’s, the Club concerned will be disqualified from the current season’s Competition at the Management Sub-committee’s discretion.
Clubs are asked to treat it as a matter of honour to observe this Rule.

5:    Rules 4 to 15 of the Challenge Trophy Competition apply to this Competition also.

6:    For ties scheduled after 31st May Clubs may select a player who has played one game at a higher level but not above County 1 in current season.

7:   In all rounds of this Competition FIELDING CIRCLES will be used.    ‘At instant of delivery a minimum of 4 fielders plus wicketkeepers and bowler must be within an area bounded by two semi-circles centred on each middle stump, each with a radius of 30 yds. and joined by a parallel line on each side of the pitch.      In the event of infringement the square leg Umpire shall call NO BALL.   The circle shall be indicated by placement of white discs at regular intervals.’

